Description
Su buharı ile distilasyon yöntemi ile üretilen Biberiye yağı, biberiye bitkisi hammaddesi kullanılarak elde edilmektedir. Genellikle biberiye olarak bilinen Salvia rosmarinus, kokulu, yaprak dökmeyen, iğneye benzer ince yaprakları ve beyaz, pembe, mor veya mavi çiçekli, Akdeniz bölgesi’nin herdem yeşil yerli bir çalısıdır.[1] 2017 yılına kadar artık bir eşanlamlı olan bilimsel adı Rosmarinus officinalis ile biliniyordu.
Birçok tıbbi ve mutfak otunu içeren nane ailesinin ballıbabagillerin (Lamiaceae) bir üyesidir. “Rosmarinus” adı Latince “ros marinus” (“türkçe:denizin çiği”) kelimesinden türemiştir.[2][3]
Bitkiye bazen “çiçek” anlamında eski Yunanca ἄνθος kelimesinden gelen “anthos” ” da denir.[4]
Biberiyenin lifli kök sistemi vardır.[1]
Reviews
There are no reviews yet.